Areopagen AB

Areopagen AB (tidigare Couleurful EF) är några entusiaster med helt olika kunskaper och förmågor; språk, kommunikation, konst, marknadsföring, ekonomi, ljudteknik, musik och webbdesign.

Alla har en gemensam vision om att kunna utvecklas i detta samarbete och att kunna erbjuda bästa tänkbara utbildningar och produkter. Vi lyssnar gärna till kundernas önskemål för att kunna bli ännu bättre.

OBS! Vi har ingenting att göra med Tankesmedjan Areopagen

SARAI PALMLÖF INSTRUKTÖR

Sarai Palmlöf är utbildad gymnasielärare i engelska, franska samt retorik vilket hon arbetat med sedan tidigt 90-tal. Sedan hon var liten har hon gått kurser i talekonst vilket hon själv uppskattar mycket tills hon upptäckte att man kunde studera ämnet på universitetet vilket hon med nyfikenhet och glädje gjorde. Läraren brann för sitt ämne så hon kunde lära sig ännu mer. I lärarutbildningen ingick drama, konfliktlösning och kommunikation så att hon fördjupade sina kunskaper ytterligare.

Sarai
Sarai

Sarai anser att alla har kapacitet att bli bättre talare. Med rätt hjälp och mycket träning kan man lyckas med allt. Vid sidan om detta har Sarai utbildat företag i teknisk engelska, undervisat i marknadsföring och reklamanalys för vuxna. För övrigt har hon arbetat som simultantolk och översättare i engelska och franska. Franskan har hon studerat vid universitetet i Orléans och vid Sorbonne III där fokus låg på lingvistik, djupstudie av språks betydelse i kommunikation, vad som egentligen sägs och hur det uppfattas, språkliga nyanser. Detta har hon även forskat om i engelska på universitetet; Ordets makt som polemiskt vapen samt vikten av korrekt betydelse vid översättning för att inte förlora syftet med texten.

I Orléans ingick även en kurs i teater, förmågan att använda rösten och gester som uttrycksmedel för att förmedla känslor och åsikter. Detta, förutom att hon tillsammans med några kollegor driver handel med ett företag i Provence, Frankrike, gör att hon har stor kännedom om både de engelska och de franska kulturerna och vad man kan tänka på om man vill göra affärer där.

Sarais elever har alltid känt att hon hjälper dem att individuellt växa till sin optimala kapacitet och känna glädje över sin förbättrade förmåga att uttrycka sig muntligt såväl som skriftligt. Flera av dem har fått stipendier. Oavsett om de läst retorik, engelska, franska eller svenska har de alla fått träna att ha olika typer av tal för henne i alla år, instruerande, informerande, övertygande samt pro-contra debatter, förutom alla reklamanalyser och skapande av ny reklam utifrån retoriska strukturer. Detta gör att hon har mycket vana av att utbilda människor med olika bakgrund att komma över sin nervositet, ha sina tal och känna en enorm tillfredsställelse efteråt.

Nu erbjuder hon all sin erfarenhet i retorik, kommunikation, marknadsföring och språk till er så att ni kan känna er säkrare och bättre som talare oavsett om ni har med era kollegor eller era affärspartners att göra.

Blir du nyfiken på vad du kan lära av Sarai? Titta in på våra Kurser! Och vill du ha ytterligare information eller anmäla dig så kan du kontakta oss här!

TINA SJÖBERG EKONOMI

Tina
Tina

Tina Sjöberg är den som på ett eminent sätt sköter vår ekonomi och håller ordning på kontoret. Tina är mycket intresserad av språk, etymologi och historia så vill ni hitta henne på semestern kan ni leta vid någon arkeologisk utgrävning.